bismillah

Jika Allah nak berikan kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh ditahan oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah menghalang kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh dihulur oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah uruskan urusan kita dan Allah tidak serahkn diri kita kepada kita,walaupun sekelip mata dunia boleh berbuat apa2, tetapi mereka tidak boleh mencabar kebesaran kerajaan Allah..

Jika Allah mengaturkn untuk kita apa yang orang sangka tewas,kita akan melihat kemenangan dari sisi Allah..

Apa yang orang rasa rugi,Allah akan berikan keuntungan yang mana jalan2 manusia tidak sangka..

TETAPI Allah boleh mewujudkan keajaibain kepada hamba2 yg Dia kehendaki :)







Wednesday, July 25, 2012

待ってたよ!Ramadhan


* Assalamualaikum *

salam ramadhan kareem~ dah nk masuk ramadhan ke-5 
alhamdulillah,1st week ramadhan,holidayyyyyy
ariti time abah amek dari kolej ungku aziz,um terchenta,dlm kete abah pesan :
" Bulan ramadhan ni laa,nk doa ape2.mintak je kt Allah.mintak je..berkat ramadhan ni kita tak nampak "

even simple mcm tu je dari mulut abah,tp terkesan abes la kt hatii yg tgh serabut,berduka tahap tera giga mega ngan result exam yg pd awalnya kuharap melangit tingggi~~~






ramadhan terakhir bersama semua rerakan 30th rpkj,next year di bumi sakura,merata-rata dah semua T__T
ramadhan terakhir.mungkin..full house time 1st ramadhan. next year,bumi sakura sorg,bumi anbiya sorg,ade la tgl 5kerat kt malaysia terchentaa
ramadhan terakhir as single and available = = " mungkin? sape tau kan...kekeke
DAN MUNGKIN JUGA RAMADHAN TERAKHIR \(-,-)/,next year belum tentu dapat

tacing gak bila kt masjid bacaan solat terawikh imam merdu abesss,tacing bukan sbb faham
tp sbb maksud tak faham.dussss T__T
sebaik time tazkirah ust byk translate
haih,jepun2 gak,tp tak rasa rugi ke bila penah belajar arab tp end up jd tak fhm gak~
setakat fhm word by word je.pfftttt

sempena ramadhan ni,rajin2 jom terawikh,dpt belajar arab balik :) :)
" Barangsiapa yg inginkan dunia,hendaklah dia berilmu. Dan sesiapa yg inginkan akhirat,hendaklah dia berilmu. Dan sesiapa yg inginkan kedua-duanya,hendaklah dia berilmu " - sayyidina Ali
*kuliah terawikh masjid Bukit Badong.ececeyhh,mai bkt badong laa




3 comments:

dalila.dallamyalamalif said...

iman!!
tau x mun dapat uni msia sabah? mun pon dare to fly jugak.huhu.

btw, pic tu mantap!! maksud ayat quran dalam tulisan jepong. hehe.

video tu osem sgt.

lg satu,
aku rindu kau sgt2 :)

Aimi Syahirah said...

oh2.. apa mksud last sbgai single and available? ha.. xhabaq mai~

merajuk. T.T haha. sgguh xkena dgn jiwaku..

anyway, menanti saat2 kau terbang. ramai lak yg counting nk naik flight. byk lah ak kena save duit semata nak gi klia tu~

tggu muka kau next yr kat salam perantauan. tolg state nme ak. haha

irmujahidah said...

cik lilot dalila : ouh,tanx gtau.mun fly dlu,hehe.rindu kau lebih ^^

cik aimi : ni yg baru nk habaq mai,hehe.jgn count dlu weyh! Lmbt lg rasenye.ehehe.if i tak state ur name pun,ade kt hati <3.olwes.keke