bismillah

Jika Allah nak berikan kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh ditahan oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah menghalang kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh dihulur oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah uruskan urusan kita dan Allah tidak serahkn diri kita kepada kita,walaupun sekelip mata dunia boleh berbuat apa2, tetapi mereka tidak boleh mencabar kebesaran kerajaan Allah..

Jika Allah mengaturkn untuk kita apa yang orang sangka tewas,kita akan melihat kemenangan dari sisi Allah..

Apa yang orang rasa rugi,Allah akan berikan keuntungan yang mana jalan2 manusia tidak sangka..

TETAPI Allah boleh mewujudkan keajaibain kepada hamba2 yg Dia kehendaki :)







Sunday, September 25, 2011

HIS FAITH,I BELIEVE

KERANA ALLAH KITA CARI ILMU .
KERANA ILMU KITA CARI ALLAH .
KERANA ALLAH DAN ILMU KITA BERTEMU .
KERANA ALLAH DAN ILMU KITA BERPISAH .


Assalamualaikum

Sumimasen.gomen2 kt member yg x sudah2 surow ak update blog…

Currently,sgt2 busy since kimatsu shiken (final exam) sgt2 la dekat dan ak hanyalah student cikai yg ble x blaja result hancusssssssssssss :’(

Lame dah x update.bukan xnak…jikang ga nai (xde mase)

Mood pun turun naik ikut hormone,lol since my besties sorg demi sorg g jauh tinggalkn Malaysia,irbid (jordan) maliiiiii…..


Never blame them malah sgt2 happy utk dorg,bersyukur sgt masing2 dmurahkan rezeki..

Tp ak gak hamba yg lemah,sgt2 lemah bila diuji :’(

Dulu time kt skola ade je member tanye :

Member : Iman,betul ke nk amek engineering ni? Yelah,rmai laki…member pompuan davix spe je pun nk amek engineering..

Iman : hmm,ok je kot…if there’s a will,there’s a way (ceyh,konfiden habess)




But now,realised…sgt2 susah hidup without member pompuan davix (dollavix)

sgt2 respect la those yg ley survive without davix...yeah,takes times nk adapt....

Ok,fine time cuti ley slalu contact…

Tp cuti di AAJ sgt2 b’beza dgn kolej/uni lain….dah la seminggu je plg lame,u len cuti,aaj x cuti…

AAJ cuti,Uni lain x cuti…

Rindu skolaaa…hajat di hat ink g skola,tp dgn sape? Time ak cuti,tu im+napi je cuti…member pompuan lain x cuti….

Menipu giler ak dipulaukan kt AAJ,xde member…

Bukan mslah ade member lain/xde…ADE dan ramai lak tu yg baik2…

Tp ak manusia biase,bukan hati kering….mesti la rindu tahap petala kt people yg kau dah rase mcm family :’(

5 tahun kot…5 tahun mcm2 happened..TOGETHER




Last2,tahan pendam sorg2 sbb xnak susahkn sape2..

Dan takut org lain memperlekehkan masalah remeh ni…

Finally,semalam after class…spill

Since sensei lepaskan 15minit awal dr klas2 lain,ak jalan la sorg2…layan mood sendiri…

Xtaw nk call sape since hp izy ade prob xley nk reply msg,huhu

Then,ingat kt my umi je tros…call umi

Umi : xpe,sabar je even penat blaja…manjadda wajada..dulu umi x jadda so today umi x wajadda…

Iman : (meleleh) penat..dah la susah nk contact member pompuan davix skang…husna+alia sume dah jauh (meleleh lagi)..................


Petang tu jalan kaki sorg2 smbil nangis kt hp ngan umi,..*ak taw mcm bdk kecik,so what? Loser gilosss

Ak akan ingat davix+integomb ble study dah penat sgt2,xde idea..rindu time dulu2



Nape lak nk rindu mereka yg jauh? Yg dekat2 ade je lagi..yg dah fly tu gak rindu

Tipu gler x rindu afaf,hafsah,tango,yana sume….rindu sangat2

demi Allah,tak berniat pun nk compare mane2 member..

org tua ckp,potong jari la kalo ak x rindu dorg tahap petala..

Tp time awal2 ak masuk AAJ,ble ingat davix time tu gak la kebetulan wan syada message…

Teros call wann…

Ble bosan,msg mereka yg len,xreply…..ak taw masing2 dah bz.serious,x salahkn sape2....

situasi dah x same mcm dlu2 :(

X salahkan sape2 pun,persahabatan pun bukan diukur ikut sms,call sume kan?

tp tu je la instant connection ble time kau sedey/nk share smthing hepi ke….

Those people yg dah fly tu la antara people yg akan jd connection plg pantas,wiFi habesss….


tp somehow kita silap,act....His connection much more valuable :)



Ak bukan harapkn sume member fhm ak,tp just nk ade member jd pendengar mcm dulu2 :’(

But now is not the same old great time that we went through together

Maybe ade hikmah nape ak sorg2 dollavix t’campak kt sini…

smpi ble nk harapkn member kan? chill laaaa...grow up la,weyh!

Even nk contact member skang dah susah,tp ak bersyukur sbb nk contact family still senang :)

Masih ade umi,abah,abang,wanis jd pendengar setia…



Tanx gak kt imran+faris yg slalu ak kacau ble teringat davix

Even totally xkan same mcm ak share dgn dollavix sbb korg homosapien berlainan jantina…



special dedicate kt member2 davix yg selama ni ak dah susahkn sbb jd pendengar setia pencen xdapat gaji since life kt integomb lg :

husna alia wan afaf hafsah tango yana izy faris imran fairus wawa athie baiti

sumimasen,gomen2…aaj no tomodachi…doumo sumimasen :

iffah nawarah mira


davix yg lain,jgn lak ukur our frenship by this list above…..

like husna said,DAVIX just someone special yg memang jd memory impossible gilosss nk lupa :)



ak taw ak kuat,try to be strong+independent…

xnak dah susahkan sape2,baru kt AAJ,cool je laaaaa kan? Japan,huh?

*p/s : credit to izy for those pic


His connection between us = totally valuable :)

Know that with money you can buy a doctor but not health; a house but not a home; women but not love; a book but not knowledge, but with Allah you have everything.

“ And there is no creature on earth but that upon Allah is its provision, and He knows its place of dwelling and place of storage. All is in a clear register.” [Qur'an 11:6]

9 comments:

Hafsah H.Suhaimi said...

salam,iman..
i'm so sorry...
aku tau wifi aku lembab habes...
di ats puncak nie,
maxis mmg ta dpt,
sory dear,

fairus said...

wahhh
apa kau tulis sume btol iman
aku rindu kau
aku syukur ada davix kat sini
sume tolong menolong weh
aku sayang davix :D

fatin najwa said...

iman!!! aku baru hari ni nak korek sume post org.. hari ni mmg hari menangis utk aku kot


ketepikan kejap assignment sej.. shussh..shushhh..

rindu kau... nak spill mesej jer aku... kalau aku free aku terus call kau balik InsyaAllah

farranabell said...

iman!!!!!!!!!!......chill..girl!!! be strong!!!! hehehehe...if there is difficult seek allah..:)

Anonymous said...

syada kiuttt said :

sedey laa iman post kau.nak nanges aku.nile bace post kau ni rase macam nk terus pegi kat fon call kau.pastu tetibe tringt, aku kat joden.jauh.tnggu kau on skype je man.siyes, rendu kau dowh +.+

tHe-eX-cAPtaiN said...

Bukan senang nak hidup tanpa davix...
aku boleh cakap sbb aku dah rsa lebih dlu dari ko...
Sme je situasi ko dgn aku...kat sni ratio 1 girl:5 boys...bdk engine kan...dah la bkn melayu...takde spe yg boleh buat tmpat luahan rase...
tp, hidup mesti diteruskan...
tak salah menangis sebab air mata bukan melambangkan kelemahan...
Air mata buat kita mencari Tuhan, dan dari situ kita akan dapat kekuatan...InsyaAllah...

Lily_Omar said...

IMAN!!!!!!!

SORRY XDPT NK DGR KO NY LUAHAN SBB NK FINAL SO CM AGAK BZ (tp ikutkn xla bz mn pon, hiperbola j aq)

9ty dh abes final aq koll n msj ko byk2 smp pnuh mmory fon ko ye!

irmujahidah said...

chill korg...i'm ok :)

xyah nk mintak2 maaf laa,seriously bukan salah korg,bukan salah sape2...

believe his faith,right?

tanx,concern ak selama ni...dah byk sgt ak susahkn korg...i'm ok insyaAllah :D
chill sume,jgn sedey2 sbb post ak.hahaha

Anonymous said...

kalau semua join tarbiyyah, hati2 akan lebih kekal bersatu, sebab diikat oleh ikatan aqidah yg lg kuat drpd ikatan lain.