bismillah

Jika Allah nak berikan kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh ditahan oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah menghalang kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh dihulur oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah uruskan urusan kita dan Allah tidak serahkn diri kita kepada kita,walaupun sekelip mata dunia boleh berbuat apa2, tetapi mereka tidak boleh mencabar kebesaran kerajaan Allah..

Jika Allah mengaturkn untuk kita apa yang orang sangka tewas,kita akan melihat kemenangan dari sisi Allah..

Apa yang orang rasa rugi,Allah akan berikan keuntungan yang mana jalan2 manusia tidak sangka..

TETAPI Allah boleh mewujudkan keajaibain kepada hamba2 yg Dia kehendaki :)







Monday, September 9, 2013

Of Photography

* Assalamualaikum *


Out of 50 things that make me feel happy -- beautiful pictures.



Sedihnya, seni untuk ambil gambar cecantik ni -- aku tak berapa nak ada. Atau tiada langsung (?)
Some people just by using compact camera or smartphone camera, cantik je.
Some people without using any single picture editor, gambar mereka punya seni.
Angle, composition, exposure segalanya -- perfect!

But I strongly believe,to capture all those beautiful pictures -- of course takes time (baca : practice makes perfect). Takkan laa baru beginner tuptup boleh jadi perfect,kan? 

Dan tak dinafikan memang ada yang gifted -- punya bakat seni itu.



------



Sempena meraikan diri sendiri (lol)
So, here it goes!
20 selected pictures of mine -- without editting any single elements.



1) Location : 山梨の武田神社 Yamanashi Takeda Shrine, Japan




Suka -- sebab wish yang budak-yamagata-tahsapesape ni minta kelakar :)


Tuhan Gigi? God of Tooth? pun bole~





2) Homestay. Kawaguchi's house, Minami Alps Japan.




3) SAFA. Kak Sarah's house.





4) Iftar AMIR Kantou. Yokohama, Japan.





5) Asakusa, Japan







6) Home sweet home. Bukit Badong, Kuala Selangor.





7) Ipoh - Parit, Perak.

Masjid Negeri Perak

Exposure sumpa hancur. Gelap.









bokeh. tapi sebab lighting tak colourful,not too awesome.



-----



Need to learn more.
Bukan sikit. banyak :)


One thing could learn from photography --
cantik macam mana pun gambar dalam skrin camera,computer,smartphone tab segala --
tak dapat nak kalahkan betapa cantiknya live view depan mata. serious.

Let's appreciate what we have right now.
Our eyes.
such a wonderful gift from Him ^^



p/s : using canon eos kiss x5 @ 600D. lens 50mm f1.8. lens 18-55mm.








2 comments:

Srikandi permata said...

Subhanallah..cantik.

Nur Amira Ilyani said...

teringin nak lepak satu hari tidur rumah hang.