bismillah

Jika Allah nak berikan kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh ditahan oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah menghalang kebahagian kepada seseorang,dia tidak boleh dihulur oleh apa2 tangan sekalipun..

Jika Allah uruskan urusan kita dan Allah tidak serahkn diri kita kepada kita,walaupun sekelip mata dunia boleh berbuat apa2, tetapi mereka tidak boleh mencabar kebesaran kerajaan Allah..

Jika Allah mengaturkn untuk kita apa yang orang sangka tewas,kita akan melihat kemenangan dari sisi Allah..

Apa yang orang rasa rugi,Allah akan berikan keuntungan yang mana jalan2 manusia tidak sangka..

TETAPI Allah boleh mewujudkan keajaibain kepada hamba2 yg Dia kehendaki :)







Saturday, February 9, 2013

The Crazy Spots I've Prayed

* assalamualaikum *
lets clean 'blog bersawang' with beneficial entry :)



i bet mesti dah ada yg terjumpa those kinda picta kt fb. those pictures were illustrated by azisa noor. bila usha2,baru tau rupanya she was inspired by this song. lagi rasa nk tampar diri sendiri.kenapa? sebab lagu ni ada je dlm mp3 sony biru aku  -__- dah berkurun lagu ni ada since wujudnya mp3 tu. time form3,if i'm not mistaken.punya la dok ulang2 lagu-lagu dlm mp3 tuh,sampai dah muak,bosan *sigh

ceyt,muak,bosan la konon.tapi kau sendiri tak pernah try menghayati what's the real meaning.bukan sahaja tak sedar,malah tak mencuba pun.pity me..terima kasih sesangat kt hamba Allah,azisa noor tuh ^^

mungkin kt Malaysia,paling2 survival pun setakat solat without telekung or proper sejadah.yes,sudah menjadi norma di Malaysia,like if takde telekung mcm tak sah pula solat kita. tahukah kita walaupun sudah bertelekung,tidak semestinya solat kita sah/diterima/terlepas beban,tanggungjawab kita? what if telekung kita jarang sehingga menampakkan warna kulit? *eh,camne bole masuk topik nih,ahah


*p/s : sekiranya terdapat kesalahan pada info di bawah,sila roger ye. ak juga masih bertatih belajar
apa beza aurat ketika solat dengan aurat ketika berhadapan lelaki ajnabi? 
aurat ketika solat,tak kesah pun if kita berseluar jeans sendat or baju yg little bit ketat tetapi mestilah TIDAK JARANG sehingga menampakkan warna kulit.ouh,ye! ni ketika DI SURAU ye tapi if kita solat di tempat awam or tempat org lalu lalang,seeloknya berpakaianlah seperti kita di hadapan lelaki ajnabi. makanya,walau di mana kita berada,sediakan diri kita utk siap sedia boleh terus solat without telekung ^^

tidak pernah wujud konsep if kita dah bertudung labuh,baru boleh solat without telekung. jangan tutup mind kita,dengan labuhnya telekung. telekung itu dilabuhkan supaya tak menampakkan bahagian lengan yg akan terselak.kalau kita pakai stongan or pakai sweater yg bahagian pergelangan tangan dah ketat/bercekak,so that tak terselak,OK je! hehe

ni link utk those pictures the crazy spot i've prayed 






Dawud wharnsby - The Crazy Spots I've Prayed



All the earth is a place of prostration, 
Every field and meadow, mountain, park, city, farm plantation. 

Every roadside, seaside, hillside, walkway, 
Any place clean and green can be a place to pray
When I think of every path, where I've ever trot, 
I laugh at all the crazy spots I stopped to worship God. 
Remember that long car ride? 
Driving all night so far, 
Under the summer moon we pulled off to the side, 
Reclining in the front seat of the car. 
.
.
.
.
.
.
Every roadside, seaside, hillside, walkway, 
Any place clean and green can be a place to pray
When I think of every path, where I've ever trot, 
I laugh at all the crazy spots I stopped to worship God.




* suasana ni merupakan salah satu cabaran di bumi sakura nnt.tanoshimini shiteimasu,hehe.moga dipermudahkanNya 


" Ya Allah yg membolak-balikkan hati,tetapkanlah hati kami pada agamaMu dan ketaatan terhadapMu."







1 comment:

izyan zahir said...

yeay! finally updated! wuhhuuu

seems like u're preparing very well dear sis for bumi sakura. may Allah ease everything for you! :*